Nyékládháza – Pittyén dűlő
Kitettség: déli fekvés
Terület: 0,84 ha (két táblában)
Fajta: Zenit
Magyar nemesítés, Király Ferenc és csapata hozta létre az Ezerjó és a Bouvier keresztezésével. Korán érő fajta, szüretét rendszerint augusztus utolsó – szeptember első hetében kezdeni kell. Sokoldalú, korai szürettel alkalmas könnyű fröccsbornak, terméskorlátozott tételei a fahordós érlelést is bírják, míg kései szüretben kiváló édesbor is készíthető belőle. Jómagam mindhárom változattal kísérletezek.
Telepítés éve: 1984-1987
Nyékládháza (Pingyom)– Peres dűlő
Kitettség: dombtető, enyhe keleti dőléssel
Terület: 0,31 ha
Fajta: Cserszegi Fűszeres
Magyar nemesítés, Bakonyi Károly és csapata hozta létre az Irsai Olivér és a Piros Tramini keresztezésével. Középérésű, szüretét szeptember közepén kezdjük, amikor még savai és aromája is megvannak, de már megfelelő mustfokkal szedhető. Többnyire könnyedebb, diszkréten aromás bor készül belőle.
Telepítés éve: 1987
Miskolc-Görömböly – Lengyelszó dűlő
Kitettség: dél, dél-kelet
Terület: 0,15 ha
Fajta: Olaszrizling
Se nem olasz, se nem rizling. Kárpát-Medencei fajta, mely leginkább Horvátországban (Grasevina néven), valamint Magyarországon talált otthonra. Közép-kései érésű és sajátos aromavilággal rendelkezik. Általában szeptember utolsó hetében kerül be a pincébe, kiváló minőségben. A „Lengyászó” borunk alapanyaga.
Telepítés éve: 1993
Mályi – Zúgó dűlő
Kitettség: nyugati dőlésű gerinc, mely egyik vége délre, a másik északra dől
Terület: 0,56 ha
Fajta: Zweigelt
Fritz Zweigelt nemesítette az ausztriai Klosterneuburgban. Két szülője a Kékfrankos és a Szent Lőrinc. Középérésű, szüretét szeptember utolsó hetében kezdjük, mely rendkívül nagy odafigyelést igényel a kocsánybénulásra való hajlama miatt. Vörösbort, rozét és alkalmanként sillert is készítek belőle. Az „Atyafi” borunk egyik összetevője.
Telepítés éve: 1987
Miskolc-Görömböly – Palántok dűlő
Kitettség: dél
Terület: 0,56 ha
Fajta: Kékfrankos
Közép-Európai fajta. A Kárpát-Medencében és német nyelvterületen terjedt el. Magyarországon a legelterjedtebb kékszőlőfajta. Késeiérésű. Rozé alapanyagnak szeptember második felében, vörösbornak október második hetétől szüreteljük. Szintén az „Atyafi” borunk egyik összetevője, de évjárattól függően önállóan is palackba kerül.
Telepítés éve: 1982
Ebben a dűlőben telepítésre vár egy 0,28 ha-os terület, melybe a tervek szerint 2021 tavaszán merlot és cabernet franc fajták fognak kerülni.