Kimért borok:
Boraim nagyobb részét palackozás nélkül értékesítem közvetlenül a hordókból, vagy tartályokból 600 Ft-os literáron.
Választék:
- Zenit – száraz fehérbor
- Cserszegi fűszeres – száraz fehérbor
- Kékfrankos-Zweigelt Rozé – száraz rozébor
- Zweigelt – száraz vörösbor
- Kékfrankos – száraz vörösbor
Palackozott borok:
Lengyászó 2018
Zengő-olaszrizling házasítás, melynek alapanyagát 2018 szeptember végén szüreteltük, a kiemelkedő évjáratnak köszönhetően, extrém magas mustfokkal. A zajos erjedést követően új barrique hordóba került 3 hónapra, majd további 3 hónapot pihent egy harmadtöltésű hordóban. Az érlelés nagyon jól kiegészíti a bor magas alkoholtartalmát és maradék cukrát. Magában is és komolyabb ételek párosításaként is élményt nyújt.
Termőterület: Miskolc-Görömböly, Lengyelszó dűlő
Alkohol: 15,5% vol
Sav: 5,7 g/l
Maradék cukor: 8,4 g/l
Cukormentes extrakt: 20,4 g/l
Kékfrankos 2018
Ilyen évjáratra nem csak én, de az idősebbek sem emlékeznek. Korai virágzás, korai zsendülés, nagy hőösszeg, mintha jó néhány száz kilométerrel délebbre lennénk. Minden fajta szüretét legalább 2 héttel előbbre kellett hoznunk, azonban a kékfrankossal megvártuk az októbert. 2 hét héjon áztatást követően 10 hónapig hordóban pihent. Gyümölcsösség és bársonyosság egyaránt jellemzi.
Termőterület: Miskolc-Görömböly, Palántok dűlő
Alkohol: 13,5 %vol
Sav: 5,7 g/l
Maradék cukor: 2,4 g/l
Cukormentes extrakt: 28,9 g/l
Édestestvér 2018
édes fehérbor
Ennek a természetes édes bornak az alapját a novemberben szüretelt, töppedésnek indult zengő adja, amelyet testvérfajtája, a zenit egészít ki.
Fogyasztását desszertek mellé, vagy helyett ajánlom!
Termőterület: Miskolc, Lippa (Paptag) dűlő
Alkohol: 10,5 % vol
Sav: 5,95 g/l
Maradék cukor: 86,9 g/l
Cukormentes extrakt: 22,7 g/l
A közeljövőben várható:
Atyafi 2018 – száraz vörösbor
Kedvenc 2019 – édes fehérbor