Menü Bezárás

Borok

Kimért borok:

Boraim nagyobb részét palackozás nélkül értékesítem közvetlenül a hordókból, vagy tartályokból 600 Ft-os literáron.

Választék:

  • Zenit – száraz fehérbor
  • Cserszegi fűszeres – száraz fehérbor
  • Kékfrankos-Zweigelt Rozé – száraz rozébor
  • Zweigelt – száraz vörösbor
  • Kékfrankos – száraz vörösbor

Palackozott borok:

Lengyászó 2018

félszáraz fehérbor

Zengő-olaszrizling házasítás, melynek alapanyagát 2018 szeptember végén szüreteltük, a kiemelkedő évjáratnak köszönhetően, extrém magas mustfokkal. A zajos erjedést követően új barrique hordóba került 3 hónapra, majd további 3 hónapot pihent egy harmadtöltésű hordóban. Az érlelés nagyon jól kiegészíti a bor magas alkoholtartalmát és maradék cukrát. Magában is és komolyabb ételek párosításaként is élményt nyújt.

Termőterület: Miskolc-Görömböly, Lengyelszó dűlő
Alkohol: 15,5% vol
Sav: 5,7 g/l
Maradék cukor: 8,4 g/l
Cukormentes extrakt: 20,4 g/l


Kékfrankos 2018

száraz vörösbor

Ilyen évjáratra nem csak én, de az idősebbek sem emlékeznek. Korai virágzás, korai zsendülés, nagy hőösszeg, mintha jó néhány száz kilométerrel délebbre lennénk. Minden fajta szüretét legalább 2 héttel előbbre kellett hoznunk, azonban a kékfrankossal megvártuk az októbert. 2 hét héjon áztatást követően 10 hónapig hordóban pihent. Gyümölcsösség és bársonyosság egyaránt jellemzi.

Termőterület: Miskolc-Görömböly, Palántok dűlő
Alkohol: 13,5 %vol
Sav: 5,7 g/l
Maradék cukor: 2,4 g/l
Cukormentes extrakt: 28,9 g/l


Édestestvér 2018

édes fehérbor
Ennek a természetes édes bornak az alapját a novemberben szüretelt, töppedésnek indult zengő adja, amelyet testvérfajtája, a zenit egészít ki.
Fogyasztását desszertek mellé, vagy helyett ajánlom!

Termőterület: Miskolc, Lippa (Paptag) dűlő
Alkohol: 10,5 % vol
Sav: 5,95 g/l
Maradék cukor: 86,9 g/l
Cukormentes extrakt: 22,7 g/l

 


A közeljövőben várható:

Atyafi 2018 – száraz vörösbor
Kedvenc 2019 – édes fehérbor