Menü Bezárás

Filozófia

Amikor végleg eldöntöttem, hogy közgazdászból bortermelővé válok, a hobbimat pedig főállásra cserélem, a „Jó bor, jó egészség…” ismert nóta első sorát tűztem a zászlómra a következők miatt.

Mindennapi borfogyasztóként fontos számomra, hogy ami a poharamba kerül, az jó minőségű, kiváló élvezeti értékkel bíró legyen, ezért olyan borokat készítek és forgalmazok, amelyeket magam is szívesen fogyasztok.

Hiszek a mértékletes borfogyasztás jótékony hatásában!

Az előzőket figyelembe véve mind a szőlőtermesztésben, mind pedig a borkészítésben az egyensúlyra törekszem. A terhelésnél figyelembe veszem tőkéim fizikai állapotát, valamint a készíteni kívánt borhoz szükséges alapanyag paramétereit. A termést kézzel, ládákba szüretelve takarítom be. A pincében gyakorta kísérletezek, házasítok.

Fontos számomra, hogy továbbra is a hobbimmal, a szőlőműveléssel foglalkozhassak, területeimet minimális segítséggel tudjam megművelni. Ezért jelenlegi 2,7 ha-os birtokomat már csak kis mértékben kívánom bővíteni, azt is csak amiatt, hogy a jelenlegi fajták mellett, más típusú szőlőfajták termesztését is kipróbálhassam.

Közgazdászként fontos számomra a jó ár-érték arány, ezért boraim jelentősebb részét palackozás nélkül hozom forgalomba, azonban minden évjáratból születnek palackozott tételek is.

Fogyassza boraimat egészséggel!

Nagy Zsolt